Van Thiel Communicatie

Communiceren met plaatjes


Logo's, etiketten, omslagen, affiches...


Ik bespreek hier de Adobe applicaties waarmee we werken, en geef u steeds voorbeelden. U krijgt zo een goed idee van de mogelijkheden. Wilt u enkel wat voorbeelden van mijn werk zien, bekijk dan het album hier; dit opent in een nieuw venster. Wilt u weten hoe design tegenwoordig gemaakt wordt, lees dan verder. Heel nuttige informatie voor als u design opdrachten gaat geven.

Op de eerste plaats werken we met Photoshop én Illustrator, oftewel fotobewerking naast plaatsjes tekenen. Met Photoshop kan je natuurlijk ook tekenen, maar dat zijn bitmaps die kwaliteit verliezen als ze worden geschaald. Vectoren van Illustrator verliezen die kwaliteit dan niet.


Werken met Adobe Photoshop.


Het verbeteren van een foto met Photoshop
Rechtsklik op een foto om deze beter te kunnen zien (Mac: Option toets)
Kies dan Afbeelding openen of bekijkenIn Illustrator staan je enorm veel tekenmogelijkheden ter beschikking. In de afbeelding hieronder werkte ik met het vormgereedschap Cirkel, en met Verloop. En met de symboolbibliotheek Pijlen. En met tekst natuurlijk, die ik fraai had kunnen vormgeven.


Werken met Adobe Illustrator.


Het maken van een webknop met IllustratorWat gebruiken we verder nog? We plaatsen een foto vanuit Photoshop in een Illustrator document met tekst, en we kunnen een affiche afdrukken (dat kan bij Van Thiel Communicatie tot werkelijke A3 grootte, A3 zonder witte rand, op A3+ papier). Zodra er drukwerk met meerdere pagina's gemaakt moet worden, gaan we Photoshop en Illustrator bestanden daarvoor in een 'boek' in InDesign plaatsen. Zo'n boek kunnen we naar een drukker sturen, of we kunnen er PDF's van maken, ook interactieve, en ePubs.

Fotoalbums, zoals u er een vindt aan het einde van deze pagina, maken we met Lightroom, en diverse onderdelen voor digitale publicaties met Fireworks.


Werken met Adobe Fireworks.


Het maken van een wat ingewikkelder webknop met FireworksKlanten kunnen via ons foto's aanschaffen bij Stock (keuze uit 100 miljoen foto's!). Wij installeren ze gratis, bewerken ze en leggen ze aan de klant voor, waarna deze al of niet tot aanschaf kan overgaan. Zie Stock hier (externe links openen in een nieuw venster).

Op de pagina Webdesign bespreek ik Inbrowser Editing: de klant kan in zijn browser aanpassingen aan onze ontwerpen aanbrengen; tekst, kleuren, afbeeldingen... De klant doet zo suggesties, en bij grafische vormgeving kan dat ook met kleurcombinaties. De klant krijgt dan een simpele handleiding voor het werken met Color. Zie Color hier. Ga eens slepen met de ronde knopjes in het kleurwiel en onder de kleurbalken.Werken met Adobe Color.


Met Color een kleurschema maken op basis van een fotoIk heb een klein album samengesteld met voorbeelden van grafische vormgeving. U ziet er een omslag van een menukaart, een CD hoesje, logo's, een toegangskaartje en een bestand waarmee ik laat zien wat er met Photoshop allemaal mogelijk is. U ziet ook een affiche en het logo van het IHC, waarvoor ik vrijwilligerswerk doe. Ik heb in het album geen onderschriften gezet; het gaat om het design. Zie het album hier; ook dit opent in een nieuw venster.